21 Following
kazieburns3

kazieburns3

5 Varningar om Wall Street, Newport International Group

Source

 

Borta är de dagar när arbetsgivare tog hand om vår pensionering genom att anmäla oss i en pensionsplan. Nu verkar uppfattningen nästan pittoreskt. Vi är idag, på egen hand. Och det kan vara en skrämmande tanke.

 

Vi får ser ut en stor balans i vår IRA plan, eller ett stort engångsbelopp betalas ut när vi lämnar arbete. Men vad ska vi göra med dessa pengar? Kan vi generera inkomster och göra det sista resten av våra liv?

 

Oavsett din pensionering mål, åtminstone några av dessa pengar ska satsas på aktiemarknaden. Trots dess förrädiska gropar, och trots allt prat om vad som är fel med systemet, under det senaste århundradet, har aktiemarknaden varit en av de några beprövade linjerna till ekonomisk säkerhet.

 

Men när du går om plocka lager eller forska fonder eller diskutera en ekonomisk plan med din pengar rådgivare, kom ihåg att beakta dessa fem varningar.

 

1. Inte får rädd... ur investera eftersom du tror att börsen är riggad. Tvärtemot vad många tro, aktiemarknaden har varit demokratiserats av rabatt mäklare som trohet och Schwab och av explosionen av finansiell information i pressen, på TV och Internet. Aktiemarknaden är relativt öppet och transparent, särskilt jämfört med skulden marknader som inte åtnjuter samma nivå av offentlig granskning. Det är inte så lätt att upptäcka priset på en obligation som du kanske vill köpa. Men någon kan gå till Yahoo eller Google och omedelbart ta reda på när ett lager är att sälja.

 

2. Wall Street insiders... avsiktligt komplicera finansiella produkter, även märka dem med vilseledande namn att förvirra allmänheten samt andra finansiella proffs. Kom ihåg kreditswappen? Det var egentligen inte en swap på alla. Det var en försäkring. Insiders sluta göra en massa pengar när kunder inte förstår vad de köper. Så följ råd som legendariska investeraren Warren Buffett, som säger att du bör bara investera i företag när du vet vad de gör och hur de tjänar pengar. Om en investering historia är för komplicerat, är det förmodligen alltför komplicerade för att vara sant.

 

3. Om du tror att du kan slå marknaden... Tja, lycka till med det! Du är inte den smartaste personen på Wall Street, och inte heller är din mäklare eller finansiell rådgivare. Bästa spelare i investeringen världen arbeta för stora institutionerna och handlar med hundratals miljoner dollar. De människor som arbetar för dig är de som inte kunde få ett jobb där den riktiga pengar görs. Du kan inte överlista marknaden – och kan inte heller din aktiemäklare--så bara vara i marknaden, med en låg kostnad indexfond eller börshandlade fond.

 

4. Människor på Wall Street är inte... ser ut för ditt bästa för ögonen, de letar sina egna intressen. (Om det är någon tröst, egenintresse och ren Hybris är inte exklusivt för Wall Street. Politiker och banker i Europa – eller Detroit--är lika egennyttigt och kortsiktiga som någon haj på Wall Street.) Detta är ytterligare en anledning att sticka med en billig fond istället för att ta en flyer på ett varmt lager att någon rikare än du kan försöka lossa.

 

5. Investment experter beroende... sofistikerade statistiska metoder och finansiella modeller, och de har tillgång till cheferna i näringslivet. Men även de alltid vet inte vad som pågår. Om inte du är gamla nog att minnas kraschen 1987, säkert du kommer ihåg flash kraschen av maj 2010. Wall Street guider njuta av alla typer av fördelar som du inte har – men även de får inte det rätt hela tiden, eftersom saker i den verkliga världen inte fungerar alltid ut hur analytiker säger det kommer.

 

När du går om att investera ditt pensionssparande, Tänk på att aktiemarknaden inte går upp hela tiden. Och det är alltid redo att ta pengar från de djärva och djärvt handlare, som i slutändan visar sig vara rotskott. Men med tiden, börsen går mellan 5 och 10 procent per år, år efter år. Så de flesta av tiden, det ger de flesta av oss en chans att producera några inkomster för vår pensionering och hjälper oss att hålla med inflationen även efter det att vi inte längre tjänar en lönecheck.

 

Tom observationer är en före detta publicerande chef som var lättade till förtidspensionering i hans mitten av 50-talet. Han bor i New York-området och bloggar på observationer på 60, där han täcker hälsa, ekonomi, pension och andra frågor av baby boomers som inser att de på något sätt har vuxit upp.